Verbazing bij De Graafschap-spelers: "Het had 0-5 kunnen zijn"

3 april 2021, 10:37

Juist op het moment dat de topclubs moeten opstaan in de Eerste Divisie, is De Graafschap compleet door het ijs gezakt. De ploeg uit Doetinchem ging met 0-3 ten onder tegen FC Dordrecht en raakte de tweede plek kwijt aan Almere City FC. Middenvelder Elmo Lieftink sprak van een bizarre avond.

Voor de derde keer op rij won De Graafschap niet in de Eerste Divisie. Een 0-3 nederlaag tegen laagvlieger Dordrecht had niemand aan zien komen. "Dit was echt schandalig", stelde Lieftink bij Omroep Gelderland. Hij wist wel waar het mis ging voor de thuisploeg. "Als je bijna alle persoonlijke duels verliest en in zulke grote ruimtes komt te voetballen, wordt het heel moeilijk. Het zag er niet uit, achterin was het een gatenkaas. Dit mag ons in deze fase waarin je om promotie speelt niet gebeuren", weet Lieftink.

De schade had nog erger kunnen zijn, zag Lieftink. Dat zei wel genoeg over de wedstrijd die de ploeg op de mat legde. "Het had wel 5-0 kunnen zijn", zei de middenvelder. "Ik kan het gewoon niet begrijpen. Het was los zand. In de kleedkamer was het stil, de sfeer is nu niet best. Maar we moeten de rug rechten, want we moeten door. Het maakt niet uit hoe, maar we zullen weer goals moeten maken. Maandag staat Jong FC Utrecht alweer te wachten."

De Graafschap staat derde, met een punt minder dan Almere City FC.

Lees ookCrisis in Doetinchem: "We zitten in een heel slechte fase"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen