Milan speelt gelijk tegen Sampdoria en morst wederom

3 april 2021, 14:37   Bijgewerkt: 3 april 2021, 15:50

De vorm is al enige tijd ver te zoeken bij AC Milan. Ook na de interlandperiode heeft de ploeg van Stefano Pioli moeite om wedstrijden te winnen, zo bleek ook zaterdagmiddag in San Siro. Sampdoria nam namelijk een punt mee uit Milaan: 1-1. En dat terwijl de middenmoter het lange tijd met een man minder moest stellen.

Milan kwam in de eerste helft niet goed voor de dag en mocht niet klagen dat het bij rust nog 0-0 stond. Morten Thorsby, oud-speler van sc Heerenveen, had in het eerste bedrijf namelijk een grote mogelijkheid gemist. Het was Sampdoria dat frisser oogde en beter speelde en Milan dat veelvuldig achter de bal aan moest. Ook basisklant Zlatan Ibrahimovic kon zich niet onderscheiden.

Helemaal mis ging het voor AC Milan toen Theo Hernández na een uur spelen een cadeau weggaf aan de nummer tien van de ranglijst. De Fransman speelde de bal zo in de voeten van Fabio Quagliarella en dat is nou net een speler die wel raad weet met elke kans. De 38-jarige spits pegelde de bal met een lob ineens schitterend in het doel: 0-1. Het was zijn tiende goal van het seizoen. Sampdoria zat in een zetel, maar kwam twee minuten na die goal met tien man te staan vanwege een rode kaart voor Adrien Silva.

De druk van Milan nam toe en er kwam een spetterende slotfase. Eigenlijk kwam Milan alleen in de laatste minuten nog gevaarlijk voor de dag. Allereerst werd een inzet van Ante Rebic van de lijn gehaald, gevolgd door een doelpunt van Jens Petter Hauge. De linksbuiten kapte de keeper handig uit en stuurde het speeltuig in de verre hoek voor de gelijkmaker: 1-1. Milan wilde daarna meer en was dicht bij de overwinning. Hakan Calhanoglu scoorde bijna en Franck Kessié liet de lat zelfs nog trillen, maar verder dan 1-1 kwam Milan niet.

AC Milan staat tweede in de Serie A, met vijf punten minder dan Internazionale. Het heeft vijf punten meer dan Juventus, dat derde staat. De concurrenten van AC Milan komen vandaag nog in actie. Door het derde puntenverlies in de laatste vijf duels is de titel ver weg voor de rood/zwarten uit Milaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen