Roma kent slechte generale voor 'Ajax', Atalanta wint wel

3 april 2021, 16:54

Voor de derde keer op rij heeft AS Roma niet gewonnen in de Serie A. Het uitstekend spelende Sassuolo bleek zaterdag een niet te nemen horde: 2-2. Zodoende kent Roma geen goede generale repetitie voor de wedstrijd tegen Ajax in de Europa League van donderdag.

Atalanta - Udinese 3-2

Zoals vaker was het ook vandaag spectaculair bij een wedstrijd van Atalanta Bergamo. De ploeg van basisspeler Marten de Roon was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Udinese, dat vandaag bijzonder Nederlands getint was. Jayden Braaf, Marvin Zegelaar en Bram Nuytinck begonnen allemaal in de basis. Thomas Ouwejan zat daarnaast op de bank. Door twee doelpunten van Luis Muriel had Atalanta kort voor rust een 2-0 voorsprong beet, die niet mee de kleedkamer in ging omdat Roberto Pereyra de spanning terug liet keren in het duel. Duvan Zapata tilde de marge na 59 minuten weer naar 3-1, maar de nummer twaalf van de Serie A bleek een taaie opponent. Jens Stryger Larsen bracht de spanning terug, maar verder dan die goal kwam Udinese niet. Door de overwinning behoudt nummer vier Atalanta de voorsprong van twee punten op Napoli.

Napoli - Crotone 4-3

Verwacht werd dat Napoli weinig problemen zou hebben met Crotone, dat dit seizoen het lelijke eendje is in de Serie A. Niets bleek echter minder waar. Door doelpunten van Lorenzo Insigne en Victor Osimhen had Napoli al na 22 minuten een 2-0 voorsprong, maar Simy tekende al snel voor de aansluitingstreffer. Dries Mertens was er vervolgens verantwoordelijk voor dat de voorspong van Napoli bij rust nog steeds comfortabel was: 3-1. In de tweede helft kwam de hekkensluiter echter brutaal langszij. Door doelpunten van wederom Simy en Junior Messias stond het na een uur spelen 3-3. Een gigantische stunt leek in de maak, net op tijd was Napoli weer bij de les. Verdediger Giovanni Di Lorenzo zorgde ervoor dat de punten toch in Napels bleven: 4-3.

Sassuolo - AS Roma 2-2

AS Roma leeft allerminst in topvorm toe naar de wedstrijd tegen Ajax in de Europa League. De formatie uit de hoofdstad kwakkelt al weken in de Serie A en verloor voor vandaag twee keer op rij. Vandaag is het de ploeg van Paulo Fonseca weer niet gelukt om een goede generale repetitie te beleven voor Ajax. Door doelpunten van uitblinker Lorenzo Pellegrini en Bruno Peres leek er met 1-2 gewonnen te gaan worden van het goed spelende Sassuolo, maar de thuisploeg kwam door een late goal van Giacomo Raspadori nog langszij. Eerder in de wedstrijd was Hamad Traore al verantwoordelijk geweest voor de 1-1. Door de remise blijft de ploeg van basisklant Rick Karsdorp de nummer zes van het klassement. De achterstand op Napoli bedraagt inmiddels vijf punten.