Late penalty helpt Vitesse aan gedeelde derde plaats

3 april 2021, 22:06   Bijgewerkt: 3 april 2021, 22:16

Op jacht naar een ticket voor de voorronde van de Champions League heeft Vitesse zaterdagavond bij FC Twente op het nippertje goede zaken gedaan. Lang leek het duel in 1-1 te eindigen, maar Maximilian Wittek kreeg in de tweede minuut van de blessuretijd een penalty en die werd door uitblinker Oussama Tannane tot doelpunt gepromoveerd. Het was zijn tweede goal van de avond, net als Danilo had hij voor rust ook al vanaf elf meter raak geschoten.

Hoewel Twente en Vitesse allebei in het linker rijtje staan en buiten de top drie, is het gat tussen de twee teams vrij groot: vijftien punten. Twente speelt voor een plek in de play-offs en Vitesse kan nog tweede worden. De achterstand op PSV en AZ bedroeg namelijk maar drie punten bij aanvang van dit duel. En omdat Twente sinds oktober al geen thuisduel meer won, leek dit een perfecte wedstrijd voor Vitesse om de aansluiting bij PSV en AZ te vinden.

Twente was als eerste aan de beurt, na hands van Danilho Doekhi wees Pol van Boekel, die Siemen Mulder verving, naar de stip. De arm van Doekhi hing boven zijn hoofd toen hij de kopbal van Dario Dumic tegen zich aan kreeg. Vervolgens legde Danilo aan en de Braziliaanse huurling van Ajax schoof de bal rustig in de hoek. Jeroen Houwen, die Remko Pasveer verving wegens liesklachten bij de routinier, dook de andere hoek in en was kansloos.

Op slag van rust was het de beurt aan Vitesse, wederom na een handsbal. Dit keer was Kik Pierie de boosdoener, zijn arm hing net niet genoeg langs het lichaam. Namens Vitesse trapte Tannane raak, zo scoorde hij eindelijk nadat hij met twee vrije trappen (lat en net over) al dicht bij een treffer was geweest. Daarnaast had hij met een indraaiende vrije trap Jacob Rasmussen bediend, maar de verdediger kopte niet krachtig genoeg in terwijl hij aardig vrij stond.

Zoals Vitesse de eerste helft eindigde met een grote kans voor Broja, zo begon het ook aan het tweede bedrijf. Eli Dasa knalde over en Loïs Openda stuitte op keeper Joël Drommel en schoot op aangeven van Tannane net naast. Daarmee was ook het spelbeeld hetzelfde als in de eerste 45 minuten. Vitesse maakte de dienst uit en Twente hield zich vooral bezig met tegenhouden.

1-1 leek de uitslag te gaan worden, maar niets was minder waar. In de slotseconden van de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Vitesse opnieuw een strafschop. Jesse Bosch bracht Wittek uit balans met arm en been en Van Boekel gaf Vitesse de buitenkans op de 1-2. Tannane ging opnieuw achter de bal staan en schoot door het midden raak: 1-2. Dus greep Vitesse alsnog de zege en sluit het aan bij PSV en AZ.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6, Tyronne Ebuehi 6, Dario Dumic 4.5, Kik Pierie 5, Jayden Oosterwolde 6.5, Ramiz Zerrouki 5 (90+4. Casper Staring -), Jesse Bosch 4.5, Luka Ilic 4.5 (79. Issah Abbas -), Luciano Narsingh 4.5 (46. Godfried Roemeratoe 5), Danilo 5, Queensy Menig 4 (71. Thijs van Leeuwen -).

Vitesse: Jeroen Houwen 5.5, Eli Dasa 6.5, Danilo Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 6.5, Maximilian Wittek 6, Sondre Tronstad 6.5, Oussama Tannane 8, Matus Bero 5.5, Armando Broja 6, Loïs Openda 6 (85. Patrick Vroegh -).

Man of the Match: Oussama Tannane

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen