Inter verstevigt koppositie met zevende zege op rij

3 april 2021 – Het moet gek lopen, wil de titelstrijd in Italië nog spannend worden. Met nog altijd een duel minder gespeeld vergrootte koploper Internazionale het gat op achtervolger AC Milan zaterdagavond tot acht punten. Nummer elf Bologna was het slachtoffer van de zevende achtereenvolgende overwinning van I Nerazzurri.

Inter verstevigt koppositie met zevende zege op rij

Inter ging de wedstrijd in met de wetenschap dat het zich zelfs puntverlies zou kunnen veroorloven. Nadat Juventus al voor de interlandbreak leek te zijn afgehaakt als outsider voor de titel, verspeelde nu ook achtervolger AC Milan eerder op de dag weer dure punten tegen Sampdoria (1-1). Acht punten kon het gat met de aartsrivaal worden, wanneer Inter zou afrekenen met Bologna. 

Dat moest het overigens doen zonder Stefan de Vrij. De verdediger was hersteld van de coronabesmetting die hem een uitstapje met Oranje kostte, maar begon nog op de bank. Bij Bologna stonden Mitchell Dijks en Jerdy Schouten wel aan de aftrap. Zij zagen in de 32e minuut hoe Romelu Lukaku een voorzet van Alessandor Bastoni in eerste instantie nog tegen doelman Federico Ravaglia aankopte, maar de rebound via de paal alsnog binnentikte.

Het bleek de enige treffer van de verder niet bijzonder spannende wedstrijd, maar daar had Inter dan ook genoeg aan. Met 68 punten uit 28 wedstrijden dendert het door richting de eerste Scudetto sinds 2010. Bovendien heeft het nog een wedstrijd tegoed: woensdag kan het tegen Sassuolo de voorsprong verder vergroten tot elf punten. 

gerelateerd