Thy na heldenrol bij Sparta: "Beste seizoen in Nederland"

4 april 2021 – Lennart Thy groeide zaterdagavond uit tot de grote held van Rotterdam-West. Met een benutte strafschop én een rake kopbal kort voor tijd zorgde hij voor drie uiterst belangrijke punten in strijd om handhaving. De Duitser hielp zijn ploeg aan 34 punten, een aantal dat doorgaans goed is voor een extra seizoen in de Eredivisie. 

Thy na heldenrol bij Sparta: "Beste seizoen in Nederland"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Thy nam het op tegen zijn oude werkgever. Afgelopen seizoen speelde de Duitser nog voor PEC. "Natuurlijk was het extra lekker om nu twee keer te scoren", aldus Thy in gesprek met Voetbal International. "Je wil laten zien wat je kan, bent voor zo'n wedstrijd tegen je oude club toch extra gebrand om het goed te doen. Nu sta ik al op twaalf doelpunten. Dit is wel mijn beste seizoen hier in Nederland." In zijn recordseizoen was hij negenmaal trefzeker namens PEC.

Coach Henk Fraser roemt de teamspelerkwaliteiten van zijn Duitse aanvalsleider. "Dat is ook waarom ik dat soort spelers laat staan. Want: daar kan je altijd op bouwen. Dat hij nu twee doelpunten maakt, is vooral fantastisch voor hem. Ik gun het Lennart van harte."

Nummer twaalf Sparta kam dankzij de late zege op bezoek bij PEC Zwolle op 34 punten, waarmee het zeker lijkt van een extra jaar op het hoogste niveau. De Rotterdammers hebben een gat van liefst twaalf punten geslagen met nummer zestien VVV-Venlo. De Eredivisie telt nog zes speelronden, waarin dus nog maximaal achttien punten kunnen worden gepakt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd