AZ lang met man minder: "Had meer moeite verwacht"

4 april 2021 – AZ leek na een vroege rode kaart voor captain Teun Koopmeiners af te stevenen op puntverlies tegen Willem II, maar de topclub hield uitstekend stand en boekte zelfs relatief eenvoudig de overwinning. Daar was ook gelegenheidsaanvoerder Owen Wijndal verbaasd over.

AZ lang met man minder: "Had meer moeite verwacht"

De linksachter, die deze week nog veel minuten maakte bij het Nederlands elftal, kreeg al na vijf minuten de aanvoerdersband om de arm. Teun Koopmeiners moest het veld na een grove charge verlaten. "Ik dacht dat het een heel lastige pot zou gaan worden", bekende Wijndal voor de camera van ESPN. "Maar dat viel eigenlijk wel mee, het ging best prima. Willem II heeft niet veel kansen gekregen."

In de beginweken van het seizoen gaf AZ nog regelmatig punten weg nadat het met een man minder kwam te staan, maar Willem II kon niets uitrichten tegen de Alkmaarders. "In het begin ging het inderdaad niet altijd even goed, maar we hebben er blijkbaar van geleerd", constateert de verdediger. "Ik denk dat we volwassener zijn geworden."

Die aanvoerdersband, draagt hij die komend weekend tijdens de absentie van Koopmeiners opnieuw? "Daar ga ik wel een beetje vanuit", zei Wijndal met een grote grijns op zijn gezicht. "Ik denk dat ik 'm gewoon om houd. Teun moet vrezen voor zijn plek, haha!"

Eredivisie

gerelateerd