Solskjaer genoot van Van de Beek: "Hoop het vaker te zien"

4 april 2021, 09:52

De interlandonderbreking met het Nederlands elftal heeft Donny van de Beek zichtbaar goed gedaan, constateerde Manchester United-coach Ole Gunnar Solskjaer. De Noor doet dit seizoen maar nauwelijks een beroep op de middenvelder, maar heeft zich bij Oranje weer in de kijker gespeeld.

Van de Beek maakte tegen Letland en Gibraltar zijn opwachting als invaller bij het Nederlands elftal. Tegen Gibraltar droeg hij met een treffer zelfs bij aan de 0-7 overwinning. "Op de training maakte hij een paar heerlijke treffers", genoot Solskjaer na op de clubwebsite van Manchester United. "Het is normaal dat je, wanneer je wat minder speelt, af en toe het vertrouwen wat kwijtraakt."

Soms kan het volgens Solskjaer goed zijn als een speler op pad gaat met zijn nationale ploeg. "Ik heb het zelf ook ervaren. Soms als ik met Noorwegen weg was geweest, keerde ik met een goed gevoel terug. Op de training maakte Donny echt een paar fantastische goals, daar zou ik zelf erg trots op zijn geweest. Zijn goal tegen Gibraltar heeft hem goed gedaan."

Mogelijk gloort de komende weken alsnog speeltijd voor Van de Beek, die nauwelijks in de plannen voorkomt. "We hopen dat de komende acht weken nog veel vaker te zien." United gaat zondagavond op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen