Mooi gebaar: Suárez doneert 50 ballen aan G-team FC Groningen

6 april 2021, 11:53

Luis Suárez heeft een fraai gebaar gemaakt richting FC Groningen, de club waar hij vijftien jaar geleden zijn Europese doorbraak beleefde. Enkele weken geleden maakte hij zijn vijfhonderdste treffer in zijn profloopbaan, waardoor hij namens sponsor PUMA vijfhonderd voetballen mocht doneren aan alle clubs waar hij heeft gespeeld.

Hij besloot vijftig ballen te geven aan de Groningse Kids Club, een team voor gehandicapte sporters. "Ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de speler die ik nu ben", aldus de aanvaller op de clubwebsite van FC Groningen. "Ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wilde de teams, spelers en supporters bedanken die een onderdeel zijn geweest van mijn reis."

FC Groningen haalde Suárez in 2006 naar Europa. Daar maakte hij in zijn eerste seizoen direct vijftien treffers, waarmee hij een transfer naar Ajax verdiende. Bij de Amsterdammers groeide hij uit tot de beste speler van de Eredivisie. Via Liverpool en FC Barcelona belandde hij afgelopen zomer bij Atlético Madrid, waarmee hij momenteel in de race is voor de Spaanse landstitel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen