ADO nadert degradatie na kansloos verlies tegen Utrecht

4 april 2021, 16:34   Bijgewerkt: 4 april 2021, 16:43

FC Utrecht heeft zondagmiddag met weinig moeite afgerekend met een armoedig ADO Den Haag. De ploeg van René Hake ging al met een 0-3 voorsprong aan de thee, waarna in de tweede helft na goals van Jonas Arweiler en Adam Maher de eindstand van 1-4 werd bepaald. Door de overwinning verstevigt Utrecht de positie op plek zeven. ADO Den Haag heeft een wondermiddel nodig om degradatie te voorkomen.

De laatste drie wedstrijden gingen verloren voor de Hagenezen, waardoor er wat moest veranderen. Dat begon zondagmiddag in de opstelling, waar trainer Ruud Brood noodgedwongen wijzigingen moest doorvoeren. Er waren veel zieken en geblesseerden in de Haagse selectie, onder wie Michiel Kramer en Abdenasser El Khayati. Daardoor verschenen er twee basisdebutanten aan de aftrap. Jeugdproducten Cain Seedorf en Xander Severina maakten in dit cruciale duel hun debuut in het groen-geel.

Een ander jeugdproduct van ADO, Benaissa Benamar, begon in het hart van de defensie van de gasten uit de Domstad. Benamar speelde in het seizoen 2015/2016 in de jeugdopleiding van ADO en keerde daardoor met zijn tweede basisplaats van dit seizoen terug op bekend terrein. FC Utrecht doet volop mee in de strijd om een play-off ticket en kon profiteren van het puntverlies van concurrent FC Twente. De Tukkers verloren in eigen huis van Vitesse (1-2).

Aangezien de thuisploeg de bal na de goal constant naar de verkeerde kleur speelde was het wachten op de tweede goal van Utrecht. Die kwam er dan ook na een kwartier spelen. Met een lach op het gezicht combineerde de ploeg van René Hake zich naar de goal van Fraisl toe, waarna Joris van Overeem de bal laag in de onderhoek schoof: 0-2. Het spelbeeld was typerend voor het seizoen van de formatie van Ruud Brood, maar toch blijft het elke week weer schrikken. Vlak voor rust werd de wedstrijd door Othman Boussaid al beslist. De buitenspeler schoot een afvallende bal op geweldige wijze tegen de touwen, waardoor beide teams met een 0-3 voorsprong aan de thee gingen.

Aan het einde van het eerste bedrijf moest Utrecht wel een domper verwerken. Mimoun Mahi en Bart Ramselaar moesten zich noodgedwongen laten vervangen vanwege een hamstring- en een hoofdblessure. Na de thee begon Utrecht matig aan de tweede helft. ADO werd iets gevaarlijker, maar kwam niet tot kansen. De Domstedelingen kregen de ruimte en de mogelijkheden om er een grotere score van te maken, maar lieten dat na. De komende weken treft Utrecht Ajax en Feyenoord, waardoor de 0-3 voorsprong voor rust qua inspanning goed uitkwam.

Door het achteruitlopen van zijn ploeg zag René Hake ADO Den Haag de aansluitingstreffer maken. Invaller Arweiler zette de 1-3 op het scorebord en scoorde daardoor tegen zijn oude werkgever. Vorig seizoen was Arweiler een belangrijke schakel in het goed draaiende Jong FC Utrecht van René Hake. Na de goal zette Utrecht even aan, waarna Maher zijn uitstekende wedstrijd beloonde met een doelpunt. De middenvelder haalde van ver uit en zag zijn schot op geweldige wijze in de rechterbovenhoek terechtkomen: 1-4. Door de nederlaag wordt het voor ADO heel moeilijk om zich te handhaven. De achterstand blijft door de nederlagen van Willem II en VVV-Venlo zeven punten op de veilige plek 15. FC Utrecht heeft door deze overwinning optimaal geprofiteerd van het puntverlies van FC Twente en neemt daardoor verder afstand van de Tukkers. Een plekje in de play-offs om Europees voetbal komt daardoor dichterbij voor Utrecht.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Martin Fraisl 5; Boy Kemper 5 (81. Juan Familio-Castillo -), Shaquille Pinas 4 , Milan van Ewijk 5,5, Cain Seedorf 3 (77. Silvinho Esajas -), Tomislav Gomelt 4,5 (46. Pascu 5), Ricardo Kishna 4,5, Marko Veijnovic 5, Bobby Adekanye 5 (46. Jonas Arweiler 6), Vicente Besuijen 4,5, Xander Severina 4 (46. Kees de Boer 5).

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6; Hidde ter Avest 6,5 (74. Mark van der Maarel -), Benaissa Benamar 6 (Emil Bergström -), Willem Janssen 6,5, Django Warmerdam 7; Joris van Overeem 7 (74. Adrian Dalmau -), Bart Ramselaar 6,5 (45. Sander van de Streek 7) , Adam Maher 7,5; Gyrano Kerk 7, Mimoun Mahi 6 (35. Moussa Sylla 6), Othman Boussaid 7 (75. Simon Gustafson -)

Man of the Match: Adam Maher

*spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen