Haller rekent af met 'frustratie-verhaal' van missen Europa League

4 april 2021 – Sébastien Haller heeft de verhalen over zijn frustratie over het niet-inschrijven in de Europa League de kop ingedrukt. De Fransman baalde na het duel met sc Heerenveen duidelijk dat er veel verhalen gaan dat hij niet blij zou rondlopen in Amsterdam vanwege dat voorval. De club vergat de winteraanwinst in te schrijven, waardoor hij Europees niet in actie mag komen. Die onduidelijkheid heeft de spits zondag weggehaald met heldere teksten.

Haller rekent af met 'frustratie-verhaal' van missen Europa League

"Iedereen praat over de Europa League en dat ik gefrustreerd zou zijn", zei Haller tegenover ESPN en mogelijk dat hij daardoor ongelukkig zou spelen. "Maar niets van dat is waar. Als ik niet speel zoals ik wil, heeft dat met iets heel anders te maken. Dat ik niet ingeschreven ben, is gebeurd. Daar ben ik écht niet meer mee bezig en niet op gefocust. Ik moet presteren als ik op het veld sta."

Dat de Fransman niet echt lekker speelde de laatste tijd in het Ajax-shirt, kon hij wel beamen. "Ik heb lange niet gespeeld (voor de interlandbreak ontbrak hij vanwege corona, red.) en niet gescoord. Het gevoel van scoren heb ik wel gemist", erkende de spits, die dan ook blij was met zijn doelpunt. "Het team had die goal nodig en je wilt het beter doen als spits."

Verder wist Haller ook dat het optreden van Ajax onvoldoende was in het Abe Lenstra Stadion zondagmiddag. "Maar dat is een grote kracht van dit team: dat je dit soort wedstrijden wint. We kunnen niet blij zijn met de wedstrijd, wel tevreden met de drie punten. De mentaliteit was top, maar we moeten beter presteren." Het gevoel was al met al wel goed: "Drie punten, één doelpunt. Dat is oké."

Ajax

gerelateerd