Brood: "Denk dat ik de spelers nog kan motiveren"

4 april 2021, 19:56

Niet FC Emmen is langer meer de gedoodverfde kandidaat om op de laatste plaats in de Eredivisie te eindigen, maar ADO Den Haag. De ploeg van Ruud Brood won pas eenmaal in 2021 en incasseerde in de laatste vier duels veertien tegentreffers: ook tegen FC Utrecht ging het pijnlijk mis, met name voor de pauze. De oefenmeester ziet zichzelf desondanks nog als de juiste man op de juiste plek.

"Ik denk wel dat ik fanatiek genoeg ben en de spelers kan motiveren", zei Brood desgevraagd tegenover Omroep West. "We moeten keihard werken. Lol heb je als het goed gaat. Als het beter gaat, is het qua sfeer ook beter." Dat ADO veel spelers miste, wilde Brood niet opvoeren als excuus. "We missen 5-6 spelers met ervaring, maar ik ga niet de handdoek gooien ondanks de jonge gasten." Met Cain Seedorf en Xander Severina had de club bijvoorbeeld twee basisdebutanten en dat was volgens Brood geen keuze 'geboren uit luxe'.

Sowieso zag de sterk balende Brood veel verdedigende fouten bij zijn elftal. "Misschien zitten jongens te hoog in hun spanningsveld. Als je de tegengoals ziet, mag dat in verdedigend opzicht veel fanatieker en daar hebben we het over gehad. De spelers maakten verkeerde keuzes, waardoor je de 0-1 en 0-2 om je oren krijgt. Het geloof moet er dan nog wel blijven", aldus Brood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen