Valencia voetbalt verder na racisme rond Diakhaby en verliest

4 april 2021, 20:53   Bijgewerkt: 4 april 2021, 23:20

Valencia heeft zondagavond verzuimd om een hele grote stap naar handhaving te zetten. Toch zal het resultaat (2-1 verlies bij Cádiz) niet hetgeen zijn waar nog heel lang over napraat wordt. Na een half uur stapten de bezoekers namelijk van het veld vanwege een racisme-opmerking aan het adres van Mouctar Diakhaby. Uiteindelijk werd er desondanks wel verder gespeeld.

Dat gebeurde niet met de hoofdrolspeler op het veld, want nadat Valencia tien minuten van het veld was en terugkwam, werd het slachtoffer van de actie van Juan Cala gewisseld voor Hugo Guillamon. Uitgerekend diezelfde Cala had na goed tien minuten met een kopbal voor de openingsgoal gescoord door uit een corner raak te koppen. Kevin Gameiro schoof niet veel later de gelijkmaker tegen de touwen (1-1), waarna het misging na een hoge bal van Valencia waarbij Cala zich racistisch zou hebben geuit.

Lees ookValencia stapt van het veld na racisme aan adres Diakhaby

Diakhaby reageerde woedend op het voorval, waarbij naar verluidt racisme plaatsvond. Valencia stapte daarom van het veld, maar omdat er geen bewijs was van de actie van Cala (geen geluidsopnamen en arbiter David Medié had het niet gehoord) moest Los Che verder voetballen, anders had de club een straf van liefst zes verliespunten kunnen krijgen in La Liga.

Dat was de reden dat Valencia, na overleg en een statement op de clubsite (zie onder), besloot om toch terug het veld op te stappen. Lang leek het resultaat in het laatste uur niet meer te veranderen, maar mede omdat Valencia geen pingel kreeg van Medié, kon Marcos Mauro vlak voor tijd de kater nog wat groter maken voor de bezoekers, die daarmee nog altijd niet veilig zijn. Toch zal met name de actie rondom Diakhaby hetgeen zijn waarover nagesproken wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen