Van Egmond steunt veelbesproken beslissingen Van Boekel

4 april 2021, 22:15

Het optreden van Pol van Boekel in Enschede bij het duel tussen Vitesse en FC Twente zaterdagavond heeft nogal wat stof doen opwaaien. De leidsman gaf twee penalty's aan de bezoekers en met name de laatste was een veelbesproken besluit. Zondag oordeelden behalve Twente-lieden ook Frank de Boer en Willem van Hanegem dat het géén strafschop was, maar scheidsrechtersbaas Dick van Egmond steunde het optreden van zijn team wél.

Tegenover ESPN kon de voormalig scheidsrechter zich niet vinden in de lezing dat Maximilian Wittek zich te makkelijk liet vallen. "Dit is een heel domme actie van de verdediger", vond Van Egmond over middenvelder Jesse Bosch, die de pingel veroorzaakte. "Hij brengt Wittek ten val, al wil de aanvaller wel graag gaan liggen, ja. Maar de VAR trekt zo'n beslissing niet in twijfel en ik vond de penalty te bilikken."

Trainer Ron Jans sprak van een 'nulprocent' penalty, keeper Joël Drommel vond dat FC Twente door de scheidsrechter had verloren, omdat ook de eerste pingel te makkelijk gegeven was in zijn ogen. Van Egmond kon zich ook in die beslissing vinden. "Prima dat het een strafschop was. In dit soort gevallen steunt de VAR altijd de beslissing van de scheidsrechter", zei hij over de handsbal van Kik Pierie.

Handsbal in Heerenveen

Ook ging Van Egmond in op de handsbal bij sc Heerenveen, wat Ajax een penalty opleverde. Daar was volgens hem geen twijfel over mogelijk. "Dat was volgens mij een hele duidelijke penalty en het was dan ook goed dat de VAR ingreep", oordeelde de scheidsrechtersbaas over de handsbal van Jan-Paul van Hecke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen