Man United wint minuut na invalbeurt Van de Beek alsnog

4 april 2021, 22:27

Donny van de Beek heeft met Manchester United een mooie zondagavond beleefd. De middenvelder zag zijn ploeggenoten ruim tachtig minuten zwoegen in eigen huis tegen Brighton & Hove Albion en pas een minuut na zijn eigen invalbeurt uiteindelijk winnen (2-1). Omdat de Nederlander nét niet gretig genoeg naar de bal ging, werd niet hij, maar ploeggenoot Mason Greenwood matchwinner.

Hoewel Ole Gunnar Solskjaer mooie woorden over had voor de recente prestaties van Van de Beek, had de Oranje-international in eigen huis tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman opnieuw geen basisplaats. Zonder hem hadden The Red Devils een uur lang heel veel moeite met Brighton, dat uitgerekend via Danny Welbeck al na een klein kwartier op voorsprong was gekomen.

Na een uur zwoegen zorgde Marcus Rashford op aangeven van Bruno Fernandes voor de verdiende gelijkmaker (1-1), waarna United op jacht ging naar de winnende goal. Hoewel de club vooral ontsnapte aan een penalty tegen na een vermeende overtreding van Harry Maguire, kwam de in de strijd om de tweede plaats zwaarwegende zege er alsnog met Van de Beek op het veld.

Hij kwam een kleine tien minuten voor tijd in de ploeg voor Edinson Cavani en een voorzet van Paul Pogba kwam bijna op het hoofd van de Nederlander. In plaats van Van de Beek was Greenwood echter nét eerder bij de bal en werkte fraai binnen. Geen eigen doelpunt en dus hoofdrol voor de oud-Ajacied, maar koud in het veld kon hij het feestje wel meevieren. Ondanks het slotoffensief van Brighton – met Alireza Jahanbakhsh als invaller nog in de ploeg – leed Manchester United geen puntverlies meer en loopt het uit op de punten verspelende Leicester City en Chelsea, waardoor Champions League-voetbal komend seizoen vrijwel zeker is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen