Koeman heeft de landstitel in eigen hand na weer misstap Atlético

4 april 2021, 22:58

Ronald Koeman heeft de Spaanse landstitel met FC Barcelona weer in eigen hand met dank aan het Sevilla van basisspeler Luuk de Jong. Die ploeg rekende zondagavond namelijk af met Atlético Madrid (1-0), dat weliswaar nog vier punten voorstaat op de Catalanen. Maar met een wedstrijd meer te spelen én nog een duel met Atléti op het programma, heeft Koeman La Liga-winst in theorie weer in eigen hand.

Atléletico Madrid had eind januari nog een straatlengte voorsprong in La Liga. Het had met uitzondering van een nederlaag bij Real Madrid (2-0) vijftien zeges op rij gewonnen, incasseerde amper tegengoals en leek probleemloos op weg naar de Spaanse landstitel, want concurrent Real Madrid en FC Barcelona waren dusdanig instabiel dat er niks meer mis kon gaan. Toch? 

Het bleek anders. De ploeg van Simeone verloor haar defensieve zekerheid met de week, verspeelde punten tegen Getafe, Levante en Celta de Vigo en ontsnapte tegen Granada, Villarreal én voor de interlandbreak tegen Alavés aan meer dompers. Bij die wedstrijd stopte keeper Jan Oblak een strafschop vlak voor tijd. Ditmaal deed de doelman dat opnieuw, maar nu vroeg in het duel. Ditmaal stopte hij de inzet van Lucas Ocampos vanaf elf meter, waarmee de achterstand voor de pauze Atléti bespaard bleef.

Dat was eigenlijk ook het enige, want verder oogde Los Rojiblancos kwetsbaar tot en met. Trainer Diego Simeone was zó ontevreden dat hij na een half uur al wisselde en Renan Lodi naar de kant haalde. In de tweede helft toonde Atlético Madrid weliswaar enige stabilisatie, maar kreeg het alsnog de deksel op de neus. Nadat De Jong gewisseld was voor Youssef En Nesyri, kopte Marcos Acuña na een fraaie actie van Jesús Navas twintig minuten voor tijd binnen: 1-0.

Meteen daarna had Hermoso een vrije kans om Atlético op gelijke hoogte te schieten, maar schoot vogelvrij huizenhoog over en in de slotfase redde Bounou nog knap op een inzet van Ángel Correa. Het was misschien wel typerend voor de situatie van de koploper van Spanje, waarbij alles misging en Marcos Llorente en Luis Suárez nog eens een gele kaart pakten.

Daardoor zijn zij geschorst voor het duel van komende week eveneens in Sevilla, dan tegen Real Betis Sevilla. Bij nieuw puntverlies kan het dan de koppositie dan al kwijt zijn, al heeft Atlético het net als FC Barcelona natuurlijk ook nog in eigen hand als het de onderlinge wedstrijd in Camp Nou wint. Maar in de huidige vorm is de Spaanse titel een illusie voor Simeone en consorten en zitten Koeman en Zinedine Zidane (Real Madrid) op vinkentouw. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen