Ferguson: "Cristiano wordt onze topspeler"

Ger
18 juli 2006, 09:53

Alex Ferguson verwacht dat Cristiano Ronaldo komend seizoen uitstekend om kan gaan met de negatieve reacties van supporters in de Premier League. De jonge Portugees is de gebeten hond bij de Engelse fans sinds de turbulente kwartfinale op het WK. Hij vroeg opzichtig om de rode kaart voor Wayne Rooney, nadat zijn ploeggenoot bij Manchester United in het kruis van tegenstander Ricardo Carvalho was gaan staan.

Ronaldo zelf heeft na het WK laten weten te hopen op een transfer naar Real Madrid. Ferguson peinst er echter niet over de vleugelaanvaller te laten vertrekken vanwege de reacties die de hij zal krijgen vanaf de Engelse tribunes. De manager van Manchester United stelt dat de Portugees dezelfde mentale kracht bezit als Eric Cantona en David Beckham, die in het verleden ook te maken kregen met verwensingen uit het publiek.

Na een maandenlange schorsing voor het uitdelen van een karatetrap aan een fan van Crystal Palace in 1995, kwam Cantona het volgende seizoen terug om United de 'dubbel' te bezorgen. David Beckham, die op het WK van 1998 in de achtste finale de nederlaag van Engeland tegen Argentinië inluidde door een rode kaart te krijgen, hielp The Red Devils in 1999 zelfs aan een zogeheten 'treble' (landskampioen, nationale beker en Champions League).

Volgens Ferguson kan Ronaldo op een soortgelijke manier zijn gram halen. "Cristiano zal komend seizoen onze topspeler zijn", aldus de Schotse coach. "Daar kun je zeker van zijn. Mensen kunnen hem wel gaan uitschelden, maar als je successen boekt zullen die geluiden toch verstommen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen