Guardiola uit zorgen: "De UEFA en de FIFA vermoorden de spelers"

5 april 2021 – Als het aan Pep Guardiola ligt, wordt de speelkalender flink aangepast. De trainer van Manchester City is van mening dat de huidige speelkalender te vol is. Hij vindt dat er op deze manier roofbouw wordt gepleegd op de voetballers.

Guardiola uit zorgen: "De UEFA en de FIFA vermoorden de spelers"

"De UEFA en de FIFA vermoorden de spelers. Dit is te veel", zei de trainer van Manchester City na de 0-2 zege op Leicester City. "Sinds het begin van het seizoen hebben we altijd midweeks een wedstrijd gehad. We hebben te maken met mensen, niet met machines. Er zitten spelers bij die elke dag wel willen voetballen, maar het is onmogelijk om op die manier competitief te zijn in alle competities. Als je niet rouleert, kun je nooit in alle competities blijven strijden."

Dat is dan ook reden dat Guardiola ervoor kiest om veelvuldig te rouleren. Die aanpak heeft succes, want City staat bovenaan in de Premier League en is ook nog actief in de Champions League, de FA Cup en de League Cup. De kans op de zogenaamde quadruple is zodoende nog altijd aanwezig.

Premier League

gerelateerd