Cambuur boekt monsterzege na ijzersterk laatste halfuur

5 april 2021, 16:28   Bijgewerkt: 5 april 2021, 19:06

SC Cambuur is hard op weg naar de titel in de Eerste Divisie. Tegen Excelsior werd de volgende zege geboekt. In eigen huis kwam de koploper weliswaar tot twee keer toe op achterstand, maar dankzij een ijzersterk slot werden alsnog op overtuigende wijze de drie punten veiliggesteld (7-2). De Graafschap boekte een benauwde zege bij Jong FC Utrecht, terwijl NAC Breda opnieuw een dure misstap beging.

SC Cambuur - Excelsior 7-2

Promotie naar de Eredivisie komt steeds dichterbij voor Cambuur. De Leeuwarders wonnen drie dagen geleden knap bij FC Volendam en gaven die uitzege maandag een passend vervolg tegen Excelsior. Van harte ging het echter niet voor de ploeg van trainer Henk de Jong. De koploper begon belabberd aan de wedstrijd en keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Joël Zwarts zorgde voor de verrassende 0-1 tussenstand.

Al snel stelden de Leeuwarders orde op zaken via Jarchinio Antonio, maar in de tweede helft moest de thuisploeg zich wederom terugknokken van een achterstand. Dat deed Cambuur met verve. Het doelpunt van Elías Már Ómarsson werd snel ongedaan gemaakt door Robert Mühren en daarna ging het plots heel hard. Ragnar Oratmangoen zette Cambuur twintig minuten voor tijd op voorsprong en daarna scoorde de thuisploeg nóg vier keer, via Mühren (twee keer) en Oratmangoen (twee keer). Mühren staat na zijn hattrick tegen Excelsior op liefst 31 doelpunten dit seizoen.

Dankzij de grote zege staat Cambuur op 76 punten en heeft het een voorsprong van negen punten op nummer twee De Graafschap en elf punten op nummer drie Almere City FC. De club uit Flevoland komt later op de middag nog wel in actie.

{image[347153][right-half][]}Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-1

De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch stond voor De Graafschap in het teken van sportieve revanche. Nog geen 72 uur na de beschamende 0-3 nederlaag tegen FC Dordrecht kreeg de ploeg van trainer Mike Snoei de mogelijkheid om de kater van afgelopen vrijdag weg te spoelen. Dat lukte, dankzij een doelpunt van Daryl van Mieghem.

De 31-jarige aanvaller maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Nadat hij Rick Meissen passeerde, schoot hij de bal door de benen van doelman Thijmen Nijhuis. De Graafschap verdiende in het vervolg van de wedstrijd ook een tweede doelpunt, maar die werd niet gemaakt. Het deerde de bezoekers niet, want het doelpunt van Van Mieghem was genoeg om (tijdelijk) de tweede plaats over te nemen van Almere City FC.

NAC Breda - Go Ahead Eagles 0-1

Voor NAC Breda is het weer wat lastiger geworden om bij de eerste twee te eindigen. Na het 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax werd er maandag verloren van het stugge Go Ahead Eagles. De club uit Deventer maakten na een halfuur de 0-1 via Jeroen Veldmate en hield vervolgens de pot dicht. De club uit Breda heeft nu vier punten minder dan nummer twee De Graafschap en kan ook door Almere City op een grotere achterstand worden gezet.

Overige uitslagen

FC Dordrecht - FC Eindhoven 1-5

TOP Oss - FC Volendam 2-0

Helmond Sport - Jong Ajax 1-1

Jong AZ - FC Den Bosch 2-1

Jong PSV - MVV 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen