Timmermans juicht donderdag voor AS Roma tegen Ajax

5 april 2021 – Frans Timmermans is niet alleen vice-voorzitter van de Europese Commissie, maar ook een groot supporter van AS Roma. Het is dan ook niet verrassend dat de 59-jarige politicus juicht voor zijn favoriete club als donderdag het duel met Ajax in de kwartfinale van de Europa League op het programma staat.

Timmermans juicht donderdag voor AS Roma tegen Ajax

Op de website van de Italiaanse club legt Timmermans uit waarom hij als Nederlander fan is van de opponent van Ajax in de Europa League. "Toen ik jong was, woonde ik in Rome. Op de zondagen ging ik altijd naar het Olimpico. Ik had niet altijd het geld voor een kaartje, maar mijn vrienden schoten dan te hulp", vertelt hij. Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat Timmermans een wedstrijd van Roma heeft bezocht. "Iedereen mist het om naar het Olimpico te gaan. Niet alleen de fans, maar ook de spelers. De stilte op de tribune zijn ze niet gewend. We hopen dat Roma op een dag in een intiemer stadion kan spelen, eentje waar de fans nog dichter op het team zitten."

Timmermans geeft Roma 60 procent kans om ten koste van Ajax door te stoten naar de halve finale van de Europa League. "De sleutel ligt op het middenveld. Ryan Gravenberch, 19 jaar, is een groot talent met een geweldig overzicht. Een andere belangrijke speler is Davy Klaassen en dan is er nog Dusan Tadic, een heel gevaarlijke aanvaller. In de verdediging staan twee Argentijnen, Martínez en Tagliafico, die ervan houden naar voren te gaan, waardoor Roma kansen in de tegenaanval biedt."

Ajax

gerelateerd