Steijn gelooft na 'kansloze nederlaag' nog in tweede plaats

5 april 2021, 18:02

NAC Breda liep maandag opnieuw schade op in de strijd om een promotieticket. Slechts drie dagen na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax werd er met 0-1 verloren van Go Ahead Eagles. Maurice Steijn was na afloop van de thuisnederlaag tegen de directe concurrent niet te genieten.

"Een kansloze nederlaag", zo noemde de trainer de verliespartij tegen de club uit Deventer voor de camera van ESPN. "Vanaf de eerste seconde zag ik een Go Ahead dat in alle facetten beter was. Zij waren gelijk bij de les. Onze keeper moest in de eerste drie minuten al twee reddingen plegen. We kwamen terecht achter en creëerden zelf helemaal niks."

NAC speelde in de tweede helft opportunistischer, maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. "Op een schotkans van Bilate na creëerden we weinig kansen", concludeerde Steijn, die niet goed begreep waarom zijn ploeg zo matig voor de dag kwam. "Dat verbaasde ons ook. Als je dan het verschil ziet met de topwedstrijden tegen Almere City en De Graafschap…"

Met nog zes wedstrijden te gaan heeft NAC een achterstand van vier punten op nummer twee De Graafschap. De tweede plaats is desalniettemin nog haalbaar, denkt Steijn. "Het geloof is er zeker nog. We hebben ons wel vaker uit zwaardere omstandigheden teruggeknokt. We hebben met corona te maken gehad en twaalf punten achter gestaan. Het is heel zuur dat we dan tegen Jong Ajax en een directe concurrent niet thuis geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen