SC Cambuur zit op roze wolk: "Het had ook 10-2 kunnen zijn"

5 april 2021, 18:56   Bijgewerkt: 5 april 2021, 19:06

SC Cambuur zette maandag de volgende stap richting promotie naar de Eredivisie door Excelsior met 7-2 te verslaan. Een uur had de koploper van de Eerste Divisie het heel lastig met de bezoekers uit Rotterdam, maar mede dankzij een ijzersterk slot werd alsnog een monsterscore neergezet. Henk de Jong realiseert zich dat een eindnotering bij de eerste twee nu wel heel dichtbij komt.

De kans is zelfs groot dat de club uit Leeuwarden kampioen wordt, want met nog zes wedstrijden te gaan is de voorsprong op de drie overgebleven concurrenten (De Graafschap, Almere City FC en NAC Breda) groot. "We zijn er nog niet, maar ik ben niet gek en weet ook wel hoe het loopt. Eerst kijk ik naar promotie. We zijn er nog niet, maar doen het wel goed", zegt de trainer met gevoel voor understatement voor de camera van ESPN.

Dat Cambuur het een uur lang heel moeilijk had, lag volgens De Jong niet alleen aan Excelsior. "Ik vond ons écht heel slecht. Als je speelt zoals wij in de eerste helft, dan hoef je het in de rust niet over tactiek te hebben. Na de wisselingen begon het echt te lopen en het laatste halfuur was echt top", aldus De Jong, die vindt dat zijn ploeg een groot deel van de wedstrijd niet scherp was. "Dat moeten we niet doen, want dan zit je te kijken naar iets wat niet leuk is. Maar als het goed is, dan zeg ik het ook. Ik vond de hele tweede helft aardig. Zeker het laatste halfuur, het had ook 10-2 kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen