'Feyenoord waagt poging om Berghuis langer te binden'

5 april 2021 – Feyenoord gaat volgens De Telegraaf een serieuze poging wagen om Steven Berghuis langer aan zich te binden. De Rotterdammers willen zo een zomers vertrek van de 29-jarige aanvaller voorkomen. In het contract van Berghuis, dat volgend jaar afloopt, staat een clausule waardoor hij deze zomer voor het schamele bedrag van vier miljoen euro is op te pikken.

'Feyenoord waagt poging om Berghuis langer te binden'

Berghuis is daardoor een interessante speler voor veel clubs. Feyenoord wil zijn sterspeler echter niet kwijtraken. Dat geldt ook voor Arne Slot, de nieuwe trainer van de Rotterdammers. Hij heeft al een gesprek met de technisch begaafde linkspoot en is van plan het team rond Berghuis te bouwen. De plannen van Slot zullen de aanvaller ongetwijfeld bevallen. De voormalig trainer van AZ wil namelijk aanvallend voetbal spelen met hoge pressing, iets waar Berghuis al langer naar verlangt.

Niet alleen Slot, ook technisch directeur Frank Arnesen het bestuur van Feyenoord wil Berghuis dolgraag behouden. De Rotterdammers zijn bereid om extra inspanningen verrichten om de sterspeler langer aan zich te binden. De aanvoerder, dit seizoen goed voor zestien goals en twaalf assists, is op dit moment al de best verdienende speler van Feyenoord.

Berghuis en zijn management laten zich in deze fase van het seizoen niet uit over de toekomst. De aanvaller wil zich op dit moment focussen op het bereiken van Europees voetbal met Feyenoord en het EK met het Nederlands elftal. Bovengenoemde krant schrijft dat Berghuis op dit moment niet in gesprek is met andere clubs en zijn toekomst nog ongewis is.

Eredivisie

gerelateerd