Oranje oefent ter voorbereiding op EK tegen Schotland en Georgië

6 april 2021 – Het oefenprogramma van het Nederlands elftal richting het EK is helemaal rond. Ter voorbereiding op de eindronde oefent Oranje nog tweemaal, tegen Schotland (woensdag 2 juni) en Georgië (zondag 6 juni).

Oranje oefent ter voorbereiding op EK tegen Schotland en Georgië

De eerste spelers van de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer melden zich op 21 mei in Zeist. Dan staat een tweedaagse trainingsstage op het programma voor spelers zonder clubverplichtingen. Op 24 mei begint een driedaagse trainingsstage, ook voor spelers die geen clubverplichtingen hebben. Op 28 mei verzamelt de selectie zich in Zeist, met uitzondering van spelers met Champions League-verplichtingen.

Een dag later vertrekt Oranje richting Portugal, waar het een trainingskamp belegt. In Estádio Algarve in Almancil speelt het Nederlands elftal op 2juni een oefenwedstrijd tegen Schotland. Op 5 juni keert Oranje terug in Nederland. Een dag later staat in de Grolsch Veste het duel met Georgië op de planning.

Het duel met Georgië is de laatste test voor het EK van start gaat. Op 13 juni speelt het Nederlands elftal tegen Oekraïne zijn eerste groepswedstrijd. In Groep C zijn Oostenrijk en Noord-Macedonië de andere tegenstanders.

Oranje

gerelateerd