Diakhaby doorbreekt stilzwijgen, Cala ontkent aantijgingen

6 april 2021 – Mouctar Diakhaby heeft de stilte doorbroken nadat hij afgelopen zondag tijdens Cádiz - Valencia van het veld stapte na een vermeende racistische opmerking van Juan Cala. In een video-boodschap vertelt de 24-jarige verdediger van Valencia zijn versie van het verhaal. Cala ontkent de aantijgingen in alle toonaarden.

Diakhaby doorbreekt stilzwijgen, Cala ontkent aantijgingen

Volgens Diakhaby heeft Cala hem uitgemaakt voor 'negro de mierda', vrij vertaald 'vuile neger'. "Na twee dagen ben ik gekalmeerd en wil ik het hebben over wat er zondag in Cádiz is gebeurd. Racisme kan niet worden getolereerd en aan mijn reactie was duidelijk zien dat ik het niet accepteer. Zoiets mag niet gebeuren in het normale leven en al helemaal niet in het voetbal, een sport waar respect hoog in het vaandel staat."

Na de belediging van Cala stapte Diakhaby samen met zijn teamgenoten van het veld. Het team keerde uiteindelijk terug, maar de Fransman bleef achter in de kleedkamer. "Het was een goede beslissing om van het veld te stappen. Deze woorden doen pijn. Ik hoop dat de competitieleiding zal optreden en de speler wordt gestraft. Ik wil mijn teamgenoten, de club een iedereen die mij heeft gesteund bedanken."

Cala ontkent Diakhaby racistisch bejegend te hebben. "Ik heb hem op het veld proberen te kalmeren en hem verteld dat ik het niet heb gezegd. Er zijn hier twee slachtoffers. De een wordt ergens van beschuldigd en de ander voelt zich het slachtoffer. Ik ben publiekelijk gelyncht. Wat Diakhaby zegt, is niet waar."

LaLiga

gerelateerd