Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

'Onrust in selectie AS Roma in aanloop naar duel met Ajax'

6 april 2021 – AS Roma kent een chaotische voorbereiding op het duel met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. De selectie van de Italiaanse club leeft volgens Corriere dello Sport op gespannen voet met trainer Paulo Fonseca. De trainingsmethoden van de Portugese bevallen een deel van de spelersgroep niet en er zijn volgens de krant zelfs spelers die ervoor hebben gekozen om buiten de groepstraining om individueel te trainen.

'Onrust in selectie AS Roma in aanloop naar duel met Ajax'

De interne strubbelingen zijn slecht nieuws voor Fonseca, die vanwege de tegenvallende resultaten al niet zeker is van zijn baan. De Italiaanse krant Il Messaggero schreef afgelopen weekend zelfs dat het tweeluik met Ajax in de Europa League bepalend kan zijn voor de toekomst van de Portugese oefenmeester in de Italiaanse hoofdstad.

Het bestuur eist namelijk dat de ploeg van Fonseca zich plaatst voor de Champions League. Daarvoor moet het in de competitie bij de eerste vier eindigen of de Europa League winnen. Het wordt voor de Romeinen knap lastig om de top-vier in de Serie A nog binnen te dringen. Roma staat namelijk slechts zevende en heeft acht verliespunten minder dan die huidige nummer vier Juventus.

Het feit dat de positie van Fonseca onder druk staat, komt het draagvlak van de trainer binnen de selectie niet ten goede. De Portugees leeft al langere tijd in onmin met meerdere spelers, onder wie Edin Dzeko. De 35-jarige Bosnische aanvaller wordt gezien als de leider van de opstand. In februari nam Fonseca hem de aanvoerdersband af.

Ajax

gerelateerd