Ajax geeft speciaal retrojack aan fans die afzien van compensatie

6 april 2021 – Ajax heeft een origineel plan uit de kast getrokken als het gaat om de financiële compensatie voor de seizoenkaarthouders. De seizoenskaarthouders krijgen de vraag om af te zien van compensatie, zodat de club een financiële dreun niet hoeft te incasseren. Om dat voor elkaar te krijgen wordt de fans een speciaal jack aangeboden.

Ajax geeft speciaal retrojack aan fans die afzien van compensatie

Ajax legt op de eigen website uit dat er opties zijn om deels of geheel af te zien van compensatie. 'Maar Ajax realiseert zich dat deze crisis veel fans raakt en heeft daarom een ruime regeling opgesteld en begrip voor ieders keuze', schrijven de Amsterdammers. Om fans te overtuigen van het afzien van compensatie, wordt er een speciale troef ingezet door Ajax.

'Seizoenkaarthouders die minimaal voor 35 procent afzien van compensatie ontvangen een uniek Ajax-jack. Dit jack wordt niet in de winkels verkocht en is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt', legt Ajax uit. 'Het is geïnspireerd op het iconische rode Ajax-jack uit de jaren zeventig wat door spelers als Johan Cruijff, Piet Keizer en Sjaak Swart met trots werd gedragen.'

Voor fans die helemaal geen compensatie willen en dus geen geld terughoeven, wordt nog meer uit de kast getrokken. 'Voor de fans die geheel afzien van compensatie wordt – zodra de RIVM regels dit weer toestaan - een exclusief evenement georganiseerd waarbij ze een uniek kijkje in de keuken van de club krijgen. Uiteraard ontvangen ook zij het retro Ajax-jack en het borstbeeld uit handen van een (oud-)speler', schrijven de Amsterdammers.

Bekijk het jack hier.

Eredivisie

gerelateerd