Houwen wil eerste keeper Vitesse worden: "Ik zat in een dal"

6 april 2021 – Remko Pasveer is momenteel de eerste keeper van Vitesse, maar Jeroen Houwen hoopt de ervaren keeper op termijn op te volgen. De 25-jarige doelman is door de club beloond met een nieuwe verbintenis, tot 2023, en heeft dan ook als doel om eerste doelman te worden.

Houwen wil eerste keeper Vitesse worden: "Ik zat in een dal"

Pasveer zit met zijn 37 jaar in de herfst van zijn loopbaan. Vitesse heeft er vertrouwen in dat Houwen, die afgelopen weekend tegen FC Twente door een blessure van Pasveer al keepte, hem kan doen vergeten. "Ik krijg de kans", zegt Houwen tegen De Gelderlander. "Geen garantie. Ik moet zelf bewijzen dat ik op termijn de eerste keeper kan worden van Vitesse. Vanuit de club is er alle vertrouwen. Dat doet me goed. Het is mooi dat er een scenario is neergelegd. Het woord is nu aan mij."

Dat Vitesse het vertrouwen in hem heeft uitgesproken, is op zich opmerkelijk. Tijdens verhuurperiodes aan Telstar en Go Ahead Eagles kon hij niet imponeren. "Ik heb veerkracht", stelt Houwen. "De voorbije twee jaar waren een proef voor me. Ik werd uitgeleend, maar speelde niet of nauwelijks bij Telstar en Go Ahead Eagles. Mijn carrière zat in een dal. Maar ik heb me opgericht. Als ik iets heb geleerd de voorbije seizoenen is het wel mentaliteit. Vechtlust. Sterk blijven, ook bij tegenslag. Ik ben als mens gegroeid."

Het doel van dit seizoen is om met de club de beker te winnen, ten koste van Ajax. "Dan zit ik normaal gesproken weer op de bank. Maar uiteindelijk wil ik meer. Ik werk naar mijn doorbraak. Tegen Twente kon ik me niet onderscheiden, Ik kreeg twee ballen op het doel. Een strafschop en een bal naast. Maar na twee jaar zonder wedstrijden was dit heel erg leuk. Jazeker, dat smaakt naar meer."

Eredivisie

gerelateerd