Blije Gudde spreekt van 'hele mooie, nieuwe stap'

6 april 2021 – Bij de KNVB is met blijdschap gereageerd op de beslissing van het kabinet om weer fans toe te laten in de stadions. Bij alle wedstrijden in de dertigste speelronde van de Eredivisie zullen in het weekend van 23, 24 en 25 april supporters op de tribunes zitten. Eric Gudde vindt het een stap in de goede richting.

Blije Gudde spreekt van 'hele mooie, nieuwe stap'

Op de website van de KNVB reageert de directeur betaald voetbal op de beslissing van het kabinet. "We onderhouden intensief contact met het kabinet over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen. Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune", zegt Gudde.

"Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals we het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen."

Lees ook: Definitief: in april keren fans weer terug in de Eredivisie-stadions

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd