Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Roda en Almere spelen sneeuwduel vrijdagmiddag uit

6 april 2021 – De KNVB heeft een nieuw moment gevonden voor Roda JC en Almere City FC. Die ploegen namen het maandag tegen elkaar op in Kerkrade, maar konden in de 67ste minuut niet meer verder vanwege hevige sneeuwval. Het restant van de wedstrijd zal komende vrijdag worden gespeeld.

Roda en Almere spelen sneeuwduel vrijdagmiddag uit

Scheidsrechter Ingmar Oostrom besloot na 67 minuten de spelers naar de kleedkamer te sturen. Het veld was op dat moment onspeelbaar vanwege de plotse, hevige sneeuwval. Met man en macht probeerde men vervolgens het veld speelklaar te maken. Zo werden met sneeuwschuivers en bladblazers de lijnen sneeuwvrij gemaakt.

Ongeveer drie kwartier nadat Oostrom de wedstrijd had stilgelegd, besloot hij definitief te staken. Spelen op de met sneeuw bedekte mat was volgens de arbiter niet meer mogelijk. Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt, was er nog niet gescoord bij Roda JC tegen Almere City. De vraag is of dat vrijdag wel gaat gebeuren. De aftrap van het restant zal om 17.00 uur plaatsvinden.

Almere City zou het vrijdag eigenlijk opnemen tegen Telstar, maar die wedstrijd is door deze verschuiving verplaatst naar de maandag erna. Dan komt ook Roda in actie, tegen MVV Maastricht.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd