Gravenberch kijkt uit naar Roma-duels: "Alle vertrouwen in"

6 april 2021 – De maand april wordt een heel belangrijke voor Ajax. De Amsterdammers zouden in april de landstitel en de beker kunnen winnen en hopen ook de halve finales van de Europa League te bereiken. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er eerst wel gewonnen worden van AS Roma. Ryan Gravenberch heeft er vertrouwen in.

Gravenberch kijkt uit naar Roma-duels: "Alle vertrouwen in"

Het is nog niet duidelijk of Maarten Stekelenburg kan spelen. De routinier viel in de warming-up van het duel met sc Heerenveen uit. "Ik was ook bezig met de warming-up en zag hem naar binnen gaan en weer naar buiten. Toen weer naar binnen en ik zag dat ze Kjell gingen inschieten, dus ik dacht al dat er iets mis was. Kjell heeft het goed gedaan. Hij heeft het wel aardig laten zien", zegt Gravenberch tegen Ajax TV over Scherpen.

Eerder viel ook Daley Blind al uit met een blessure. De routinier is dit seizoen niet meer inzetbaar. "Daley is een belangrijke speler voor ons. Natuurlijk missen we hem. Hij vindt altijd wel de vrije man tussen de linies en dat missen we, dus dat moeten we nu gewoon goed opvangen", zegt Gravenberch. De jonge international heeft er desondanks vertrouwen in dat Ajax de halve finales kan bereiken in de Europa League.

"Het wordt een spannende maand, ook met de Europa League. Die twee wedstrijden moeten we vol knallen en laten zien dat we die ook kunnen winnen. Het wordt lastig, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het kan. We moeten goed spel laten zien, net als eerder tegen Lille", vindt Gravenberch. "Natuurlijk is de bekerfinale ook op komst en uiteindelijk ook het kampioenschap die we binnen moeten halen. Iedereen is gretig om prijzen te winnen en uiteindelijk moeten we gewoon dat de prijzen binnenkomen."

Gravenberch geniet van de belangrijke duels met Ajax. "Als jonge jongen droom je ervan om kampioen te worden, de beker te winnen en actief te zijn in Europa. Dat is mooi."

Ajax

gerelateerd