Spoorboekje: Ajax treft Roma, tops en flops Champions League

8 april 2021, 07:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 8 april.

Nieuws

Training Leeuwinnen

In tegenstelling tot de mannenploeg van Frank de Boer heeft Sarina Wiegman met haar ploeg wel royaal de tijd om zich goed voor te bereiden op de komende interlands. Al sinds zaterdag is de ploeg namelijk bijeen voor de voorbereiding op de vriendschappelijke interlands tegen Spanje en Australië. Vandaag staat de laatste training voor het duel in Marbella van vrijdag op de rol: gaan we nog verrassingen zien? 

Specials

De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

De eerste wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League zitten erop. Met name de herhaling van de finale van vorig seizoen tussen Bayern München en Paris Saint-Germain leverde het nodige spektakel op. Kylian Mbappé, Keylor Navas en Octavian Sovre grepen de voorbije avonden om diverse redenen de spotlights. FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje.

Achtergrond: toptrainer Ten Hag is bestemd voor absolute top

Erik ten Hag werd afgelopen week in verband gebracht met een overstap naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen zitten momenteel in een crisis; de resultaten zijn slecht, de trainer vertrekt deze zomer naar Borussia Dortmund en er is nog geen vervanger aangesteld. FCUpdate.nl ging in gesprek met Bundesliga-kenner Erik Meijer en oud-assistent Dennis Demmers. Over het verleden, het heden en de toekomst van de toptrainer.

AS Roma: grote druk op Ajax-duels bij onrustigste club van Italië

De rust is vrijwel altijd ver te zoeken bij AS Roma, maar op het tweeluik met Ajax in de Europa League ligt wel erg veel druk voor de Giallorossi. De grootmacht uit de hoofdstad is bezig aan een uiterst moeizaam seizoen en vreest door de huidige zevende plaats in de Serie A voor het mislopen van Champions League. Samen met Serie A-kenner Willem Haak legt FCUpdate.nl de situatie in het Stadio Olimpico onder de loep.

Wedstrijden

Ajax – AS Roma (21.00 uur)

Zonder Daley Blind, Andre Onana, Noussair Mazraoui, Sébastien Haller en mogelijk Maarten Stekelenburg wacht Ajax een heel zwaar karwei tegen AS Roma. De Romeinen missen weliswaar ook een flink aantal spelers, maar zullen ook sterk voor de dag komen in de Johan Cruijff Arena. Kan Ajax een goede uitgangspositie verwerven voor de return over een week in de Romeinse hoofdstad?

Yeni Malatyaspor – Fenerbahçe (18.00 uur)

Voor de interlandbreak werd Erol Bulut vanwege tegenvallende resultaten weggestuurd in de Turkse hoofdstad. Maar één overwinning van Fenerbahçe én nederlaag van Besiktas later en Ferdi Kadioglu en consorten staan opeens op de tweede plek met nog uitzicht op de landstitel. Tegen laagvlieger Yeni Malatyaspor mag het eigenlijk dan ook niet misgaan. 

Granada  Manchester United (21.00 uur)

Met een heel schuin oog kijken we ook naar het duel in Spanje, want mocht Ajax er in slagen om AS Roma te verslaan, dan treft het de winnaar tussen Granada en Manchester United. De nummer twee uit de poule van PSV schakelde na de groepsfase Napoli en Molde FK al uit: komt er tegen Manchester United een volgende enorme stunt?

Voetbal op tv

21.00 uur: Arsenal – Slavia Praag, ESPN 4, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Granada – Manchester United, ESPN, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Ajax – AS Roma, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Dinamo Zagreb – Villarreal, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen