"Stekelenburg vraagteken, Klaassen niet controlerend"

7 april 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag kon nog geen duidelijkheid geven over Maarten Stekelenburg. De keeper viel zondag tegen sc Heerenveen in de warming-up uit. Hoewel die blessure niets is wat zorgen geeft voor de lange termijn, is zijn inzetbaarheid in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma nog wel twijfelachtig. Voor Perr Schuurs (knie) geldt hetzelfde.

"Stekelenburg vraagteken, Klaassen niet controlerend"

Dat heeft Ten Hag verteld tijdens de persconferentie woensdagmiddag. "Voor Stekelenburg is het afwachten. We kijken van uur tot uur of hij de volgende stap kan zetten. Of hij kan spelen, beslissen we vandaag nog", lichtte Ten Hag toe. Schuurs kampt met knieklachten en traint niet, net als Sean Klaiber die recentelijk vader werd. Andre Onana, Noussair Mazraoui, Sébastien Haller en Daley Blind zijn er sowieso niet bij.

Door de afwezigheid van Blind moet Ten Hag puzzelen, al ziet hij dat zelf anders. "We hebben 16-17 spelers voor het eerste elftal. Er vallen wat spelers weg, maar anderen vullen dat goed op." Wat in elk geval niet gebeurt, is Davy Klaassen gebruiken als controleur. "Hij kan controlerend spelen, maar hij vormt voorin wel een heel goed koppel met de spits en de buitenspelers. Daar ga ik niet aan tornen."

Blessures bij AS Roma
Niet alleen bij Ajax wordt er gepuzzeld, ook opponent AS Roma heeft te kampen met diverse afwezigen. Ten Hag rekent zich allesbehalve rijk. "Ze hebben 25 topspelers in de selectie. Er staat altijd een goed team", vond de coach, die onder de indruk is van de Romeinen. "Ze zijn in staat om goed aanvalsspel neer te zetten en een overtal te creëren. Het is een attractieve ploeg, die op een bepaalde manier wil spelen met aantrekkelijke spelers."

Toch houdt de oefenmeester er ook rekening mee dat AS Roma in Amsterdam verdedigender voor de dag komt dan normaal. "Het lijkt erop dat ze de laatste tijd makkelijk goals tegenkrijgen ja. (...) Het kan een hele mooie wedstrijd worden, maar bij Italianen weet je dat nooit. Atalanta speelde de return tegen ons ook op z'n Italiaans."

Over de huidige vorm van Ajax was Ten Hag duidelijk. "De spelers moesten terugkomen in onze speelwijze, dan kan dat wat fine-tuning opleveren. Maar in de vorige periode speelden we ook weleens niet goed en wonnen we ook", doelde hij op de moeizame zege op sc Heerenveen.

Ajax

gerelateerd