Gisteren gemist: PSG en Chelsea doen uitstekende zaken

8 april 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 7 april.

Mbappé neemt PSG bij de hand in spektakelstuk tegen Bayern

Paris Saint-Germain heeft zich woensdag een riante uitgangspositie verschaft in de kwartfinale van Champions League. In een spectaculaire titanenstrijd tegen Bayern München trok de Franse kampioen aan het langste eind. Grote man aan de zijde van PSG was Kylian Mbappé, die vroeg in de wedstrijd de score opende en in de tweede helft de winnende maakte: 2-3.

'Til in beeld als versterking voor middenveld Feyenoord'

Guus Til is bij Feyenoord in beeld als versterking voor het nieuwe seizoen, zo weet het Algemeen Dagblad woensdagavond te melden. De 23-jarige middenvelder is volgens de krant in de beoogde speelwijze van trainer Arne Slot de ideale speler voor de positie achter de spits. Het is nog wel de vraag of Til haalbaar is.

Ziyech ziet vanaf bank Mount hoofdrol opeisen bij Chelsea

Chelsea staat met één been in de halve finale van de Champions League. In een weinig verheffende wedstrijd boekten de Engelsen woensdagavond een 0-2 zege tegen FC Porto. Dankzij Mason Mount en Ben Chilwell verschafte Chelsea zich de uitstekende uitgangspositie voor de return. Hakim Ziyech kwam in Sevilla niet in actie.

Inter stap dichter bij titel, Juve doet uitstekende zaken

De kans dat Inter binnenkort Juventus onttroont als kampioen van Italië is weer wat groter geworden. Dankzij een zege tegen Sassuolo zette de koploper de volgende stap richting de eerste Scudetto sinds 2010. De voorsprong op de titelhouder werd niet vergroot, want Juventus zette Napoli opzij. Een belangrijke zege voor de club uit Turijn, die in principe alleen nog voor Champions League-voetbal speelt.

Fonseca onder indruk van aanvallende kwaliteiten Ajax

Paulo Fonseca heeft zich in aanloop naar de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en AS Roma lovend uitgelaten over de Amsterdamse opponent. De Portugese oefenmeester van de Romeinse club is met name onder de indruk van de aanvallende kwaliteiten van de ploeg van Erik ten Hag. Er zijn volgens Fonseca maar weinig clubs die in aanvallend opzicht zo sterk zijn als Ajax.

Ierland kan geen garanties geven en raakt mogelijk EK-duels kwijt

Het is nog maar de vraag of er deze zomer EK-wedstrijden in Dublin worden gespeeld. De Ierse voetbalbond kan de UEFA niet garanderen dat er publiek wordt toegelaten bij de vier duels die in het Aviva Stadium afgewerkt zouden moeten worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen