Ter Avest waarschuwt Ajax: "Geen team om te onderschatten"

8 april 2021 – In een absolute Europa League-kraker neemt Ajax het vanavond in eigen huis op tegen AS Roma. FC Utrecht-verdediger Hidde ter Avest begon dit seizoen nog als speler van Udinese en weet dus hoe het is om tegen de club uit de Italiaanse hoofdstad te spelen. Hij waarschuwde onder meer voor linkerflankspeler Leonardo Spinazzola. 

Ter Avest waarschuwt Ajax: "Geen team om te onderschatten"

In het duel tussen Udinese en AS Roma in speelronde drie van dit seizoen (0-1 voor Roma) was Spinazzola de directe tegenstander van Ter Avest. "Spinazzola is een heel goede speler", weet hij dan ook. "Hij is bloedsnel en blijft maar gaan. Dat was geen gemakkelijke middag", waarschuwde hij Ajax in gesprek met De Telegraaf

Zijn collega op de andere flank is een oude bekende: Rick Karsdorp. Hij ontbreekt vanavond echter wegens een schorsing. Een aderlating, want de oud-Feyenoorder is dit seizoen bezig aan zijn absolute doorbraak in de Serie A. Dat ziet ook Fred Rutten, de man die hem bij Feyenoord in eerste instantie rechtsback zette. "Hij was aanvallende middenvelder bij de jeugd", herinnerde Rutten zich. "Veel mensen in de organisatie vroegen zich af waar ik mee bezig was, maar ik zag een jongen met loopvermogen, snelheid, een goed rechterbeen en druf. Allemaal eigenschappen die een goede rechtsback moet hebben."

Met dat gevaar hoeft Ajax vanavond in ieder geval geen rekening te houden. Hoewel Roma veel spelers mist, denkt Rutten niet dat dat de ploeg veel zwakker maakt. "Zulke clubs hebben zo'n brede groep, dat het niet zo is dat ze van een negen naar een vier gaan als een speler niet inzetbaar is." Ter Avest sluit zich daarbij aan. "Ze hebben veel kwaliteit. Voorin hebben ze veel kwaliteit met onder andere Pedro, die tegen ons een wereldgoal maakte. En met Edin Dzeko hebben ze een heel sterk aanspeelpunt."

"Met het materiaal dat ze hebben, doen ze het momenteel wat minder dan was verwacht", vervolgde Ter Avest. "AS Roma moet normaal toch top vier kunnen spelen en ze staan nu zevende. In de Serie A valt niet veel meer te winnen voor ze, dus de Europa League is extra belangrijk voor Roma." Hij verwacht dan ook een erg lastig duel voor de Amsterdammers. "Ook al zitten ze in een mindere fase, toch is AS Roma geen team om te onderschatten. Italiaanse tegenstanders zijn altijd lastig te bespelen en hebben een bepaalde taaiheid in zich."

Ajax

gerelateerd