Bekritiseerde grensrechter vroeg handtekening voor goed doel

8 april 2021 – Grensrechter Octavian Sovre kreeg veel kritiek te verduren na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Na het Champions League-duel tussen Manchester City en Borussia Dortmund wekte de Roemeen verbazing door in de spelerstunnel om de handtekening van Erling Haaland te vragen. Achteraf bleek hij daar echter een goede reden voor te hebben.

Bekritiseerde grensrechter vroeg handtekening voor goed doel

Sovre vroeg de handtekening namelijk niet voor zichzelf, maar voor een goed doel. De assistent-scheidsrechter zou zich al jaren inzetten voor kinderen met autisme en de handtekening werd dan ook gebruikt voor een veiling, waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor autisme-gerelateerde therapieën.

Zie ook: Opmerkelijk: grensrechter vraagt Haaland om handtekening

"Die handtekening was voor een nobel doel", vertelde Simona Zlibut, voorzitter van de stichting voor wie de handtekeningen geveild worden, aan het Roemeense Gazeta Sporturilor. "Misschien weten mensen het niet, maar Tavi (Octavian Sovre, red.) is rechtstreeks betrokken bij de ondersteuning van deze vereniging. Ik heb geen woorden om hem te bedanken, want heeft ons al vele jaren enorm geholpen."

UEFA Champions League

gerelateerd