Flick verdedigt Neuer; vertrek Boateng bevestigd

8 april 2021 – Na afloop van het sensationele Champions League-duel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain (2-3) was er genoeg te bespreken aan de kant van de Duitse recordkampioen. Zo zag trainer Hansi Flick zijn normaal zo betrouwbare doelman Manuel Neuer ernstig de fout in gaan bij de vroege openingstreffer van Kylian Mbappé. De trainer wilde het na afloop echter voor zijn keeper opnemen. 

Flick verdedigt Neuer; vertrek Boateng bevestigd

Het harde schot van Mbappé, die door Neymar alleen voor de keeper werd gezet, leek houdbaar voor Neuer. Via de doelman zelf viel hij echter binnen. "Mbappé raakte hem perfect", reageerde Flick na de wedstrijd. "Daarnaast: het veld, de bal, het was allemaal nat en glad. Dan kan zoiets gebeurren. En ten derde: we hadden het doelpunt eerder al kunnen voorkomen. Dan was het niet zo ver gekomen."

Flick stelde dat hij na de fout niet het gesprek met zijn doelman aan hoefde te gaan. "Ik hoef hem niet op te vrolijken. Hij krijgt ook niet elke keer lof van mij als hij een topniveau behaalt. Dat hoort er gewoon bij. Ook Neuer ziet er wel eens slecht uit. Hij blijft absolute wereldklasse en is een zeer belangrijke speler voor ons", werd de trainer geciteerd door Kicker.

Boateng
Niet alleen ging het rond de belangrijke wedstrijd over het duel zelf. Flick zelf leek er niet blij mee, maar technisch directeur Hasan Salihamidzic bevestigde voorafgaand aan de wedstrijd de geruchten dat Jerome Boateng na dit seizoen afscheid neemt van de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. "Ik heb het aan Jerome uitgelegd en hij kon er begrip voor opbrengen", bevestigde Salihamidzic tegenover het Duitse Sky.

gerelateerd