Pronk keert na Pools avontuur terug bij FC Utrecht

8 april 2021, 18:27

FC Utrecht heeft oude bekende Robin Pronk vastgelegd als hoofd jeugdopleiding. De 48-jarige Pronk is in de Domstad de opvolger van Jelle Goes, die aan de slag gaat bij de Israëlische voetbalbond. De afgelopen twee jaar was Pronk werkzaam in de jeugdopleiding van het Poolse Zaglebie Lubin.

Daarvoor was Pronk acht jaar werkzaam in Utrecht. De club en oefenmeester kennen elkaar dus door en door. Pronk was onder meer vijf jaar trainer van Jong FC Utrecht, waarmee hij in 2016 naar de Eerste Divisie promoveerde.

"Ik heb een hele mooie periode van acht seizoenen gekend bij FC Utrecht", reageert Robin Pronk. "De jeugdopleiding heeft destijds enorme stappen gezet en is doorgegroeid tot een opleiding met de hoogst mogelijke beoordeling. De afgelopen seizoenen in Polen hebben voor mij geleid tot nieuwe ervaringen en inzichten die ik mee kan nemen naar Utrecht. Ik vind het fantastisch om nu weer in te stappen. Samen gaan we verder bouwen aan de jeugdopleiding."

"Robin is een echte specialist op het gebied van opleiden", legt technisch directeur Jordy Zuidam de terugkeer van Pronk uit. "In zijn vorige periode bij FC Utrecht heeft hij ook een enorme bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding. Enerzijds middels de promotie van het beloftenteam naar de Eerste Divisie, anderzijds ook in de ontwikkeling van talenten van bijvoorbeeld Bart Ramselaar en Sofyan Amrabat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen