Straf Koopmeiners valt mee: "Hadden wedstrijd extra verwacht"

8 april 2021, 19:10

AZ vervolgt zaterdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Teun Koopmeiners is er dan niet bij. De aanvoerder kreeg deze week te horen dat hij naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Willem II voor één wedstrijd is geschorst. Een meevaller, vindt trainer Pascal Jansen.

"We hadden verwacht dat hij misschien nog een wedstrijd extra zou krijgen, maar niets is minder waar. Hij mist komende zaterdag en is daarna weer beschikbaar", aldus een opgeluchte Jansen in gesprek met het clubkanaal. De trainer kan tegen Sparta mogelijk weer een beroep doen op Calvin Stengs, die tegen Willem II ontbrak. "Hij heeft de afgelopen dagen hard getraind, ik heb goede hoop dat hij beschikbaar is."

AZ sprak een kleine week het vertrouwen in Jansen uit door het contract van de oefenmeester te verlengen. "Ik heb een hoop leuke reacties gehad. Met name de gunfactor is mij opgevallen. Daar ben ik heel blij mee", zegt hij daarover. De komende weken hoopt Jansen zich met AZ te plaatsen voor Champions League-voetbal. "Wij willen het hoogst haalbare bereiken en in onze beleving is dat de tweede plek. We jagen dus op PSV."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen