Brood grijpt in bij ADO Den Haag en maakt 'schifting' in selectie

8 april 2021, 22:11

Ruud Brood heeft richting het slotstuk van het Eredivisie-seizoen het mes in de selectie van ADO Den Haag gezet. Niemand is teruggezet naar een lager elftal, wel is er een schifting gemaakt. Meerdere spelers zullen geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie tegen Vitesse. Namen noemt Brood niet.

"We hebben met elkaar gesproken en een selectie gemaakt wie de bereidheid nog wel heeft om ervoor te gaan en wie niet", vertelt Brood tegenover Omroep West. "We willen spelers zien die in deze fase de bereidheid hebben, daar is over gesproken afgelopen week. We hebben daarbij een selectie gemaakt van spelers. Nee, ik heb niemand teruggezet naar een lager elftal, wel uit de wedstrijdselectie."

In de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht (1-4) van afgelopen weekend merkte Brood dat bij sommige spelers de intrinsieke motivatie te laag was. "Een aantal mogen een stapje harder, dat klopt. Intrinsiek komt uit jezelf. Als dingen dan niet duidelijk zijn moet je het daarover hebben, maar dingen beginnen wel uit jezelf."

ADO Den Haag staat voor de schier onmogelijke opgave om in de laatste zes wedstrijden van het seizoen nog twee plekken te stijgen. De achterstand op nummer zestien VVV-Venlo is zeven punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen