Arbiterswissel in Clásico houdt Spaanse gemoederen bezig

9 april 2021, 11:34

In Spanje is men in de ban van de kraker tussen Real Madrid en FC Barcelona van zaterdagavond. Daags voor die wedstrijd is bekend geworden dat niet Matéu Lahoz, die aanvankelijk was aangesteld door de Spaanse bond, maar Jesús Gil Manzano de ontmoeting gaat leiden. Dat heeft veel stof opwaaien.

Volgens de Spaanse bond kampt Lahoz met een blessure, die hij opgelopen zou hebben in de midweekse wedstrijd tussen Bayern München en Paris Saint-Germain (2-3). Dat wordt door meerdere Spaanse dagbladen echter in twijfel getrokken, omdat Barcelona aanvankelijk niet blij zou zijn geweest met de aanstelling van Lahoz. Volgens diverse kranten zou de arbiter Barcelona in 2013/2014 hebben benadeeld door een zuiver doelpunt van Lionel Messi af te keuren. Ook zou Barcelona niet blij zijn met het feit dat de ervaren leidsman, die al vijf El Clásico's floot, veel zou toelaten. Lahoz staat desondanks bekend als de beste arbiter van Spanje. Vreemd was het dan ook niet dat de bond hem aanwees om de kraker te fluiten. Dat hij nu juist na de onvrede bij Barcelona geblesseerd uitvalt, zorgt voor argwaan bij de kranten uit Madrid.

Als vervanger van de geblesseerde Lahoz is Jesús Gil Manzano aangewezen. De 37-jarige scheidsrechter is sinds 2012 actief op het hoogste niveau in Spanje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen