Koeman over El Clásico: "Het resultaat is niet doorslaggevend"

9 april 2021, 14:43   Bijgewerkt: 9 april 2021, 15:48

Ronald Koeman denkt niet dat de titelstrijd in Spanje na de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona beslist is. De coach van de Catalanen brengt zaterdagavond een bezoekje aan de aartsrivaal uit de hoofdstad en heeft met nog negen wedstrijden op de planning een voorsprong van twee punten. Daarom reist Koeman met vertrouwen af naar Madrid.

"Het resultaat van zaterdag is echt nog niet doorslaggegevend", vertelde Koeman vrijdagavond op de persconferentie. "Er volgen nog meer wedstrijden. Het is echter wel zo dat de winnaar met een goed gevoel door kan gaan. Om morgenavond te winnen, moeten wij in goede vorm zijn. We moeten alles perfect uitvoeren en daar hebben we Messi natuurlijk zeker bij nodig."

"Hopelijk kan Lionel belangrijk voor ons zijn. We hebben niet alleen Messi op z'n best nodig, heel Barcelona moet op z'n best zijn", vervolgde de Nederlandse oefenmeester, die ook inging op de aflopende contracten van Messi en Sergio Ramos. "Het zou goed zijn voor onze competitie dat zij tot het einde hier spelen. Hopelijk gaat Ramos door bij Real en blijft Messi bij ons."

Barcelona is na een zwakke start volop in de race voor de landstitel. "Iedere nieuwe trainer heeft tijd nodig om zijn manier van spelen toe te passen", aldus Koeman. "We hebben in de beginfase veranderingen doorgevoerd in het team en dan heb je tijd nodig om te ontwikkelen. Het vertrouwen is inmiddels een stuk groter. We moeten blijven beseffen dat we veel jonge spelers hebben. Zij hebben tijd nodig en moeten vertrouwen krijgen."

Lees ook: Zidane over Messi: "Hopelijk niet zijn laatste Clásico"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen