Assistent Sovre op non-actief na vragen handtekening Haaland

9 april 2021, 17:09   Bijgewerkt: 9 april 2021, 17:16

De actie van de Roemeense grensrechter Octavian Sovre afgelopen week kon, nadat bekend werd waarom hij om de handtekening van Erling Haaland vroeg, op veel sympathie rekenen in Europa. Maar bij de Roemeense voetbalbond waren ze niet bepaald mild voor de assistent-scheidsrechter: hij is namelijk tot nader orde op non-actief gezet voor de veelbesproken actie.

Dat heeft de Roemeense voetbalbond bekend gemaakt. De grensrechter kwam in opspraak door zijn actie, omdat het noodzaak is voor scheidsrechters om elke vorm van belangenverstrengelingen te voorkomen. De UEFA vond het verzoek onaanvaardbaar en in eigen land denkt de scheidsrechtersbaas daar blijkbaar net zo over.

Sovre vroeg de handtekening dus niet voor zichzelf, maar voor een goed doel. De assistent-scheidsrechter zet zich al jaren in voor kinderen met autisme en de handtekening werd dan ook gebruikt voor een veiling, waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor autisme-gerelateerde therapieën. Eerder zou hij aan FC Barcelona-ster Lionel Messi hetzelfde gevraagd hebben: die signeerde liefst negen kaarten. Deze handtekening van Haaland (zie foto) heeft nogal wat gevolgen voor Sovre.

Wie overigens ook maar enig vermoeden heeft dat de arbiters in de Champions League-wedstrijd in Manchester niet objectief zouden zijn geweest, zal dat op basis van de wedstrijd niet kunnen volhouden. Scheidsrechter Ovidiu Hategan floot een hele slechte wedstrijd, met name in het nadeel van Dortmund, en dat leverde de leidsman veel kritiek op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen