Cambuur ontsnapt in Brabant, ruime zege FC Volendam

9 april 2021 – SC Cambuur is nog twee overwinningen verwijderd van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong had het ongekend moeilijk op bezoek bij hekkensluiter FC Den Bosch en moest vier (!) keer op voorsprong komen om te winnen, maar dat lukte uiteindelijk wel (3-4). In de strijd om de vierde periodetitel won koploper Jong PSV opnieuw, terwijl Helmond Sport bovenin afhaakt in die ranglijst. 

Cambuur ontsnapt in Brabant, ruime zege FC Volendam

FC Den Bosch – SC Cambuur 3-5
Na ruim twintig minuten hadden alle Cambuur-fans het telraam er al bij gepakt, toen Ragnar Oratmangoen (foutje Wouter van der Steen) en Robert Mühren (penalty) al hadden gescoord namens de bezoekers. Maar waar SC Cambuur de voet van het gaspedaal haalde, deed de thuisploeg er een schepje bovenop en liet net als tegen Go Ahead Eagles (3-3) zien dat kunstje alleraardigst te beheersen. Ondanks dat het enkele kansen liet liggen, stond het halverwege namelijk alweer gelijk via Romano Postema en Dhoraso Moreo Klas, die op slag van rust de bal binnenliep (2-2).

Toen de bezoekers meteen na de pauze via Michael Breij opnieuw enigszins gelukkig op voorsprong kwamen, leek een gewaarschuwd mens voor twee te tellen. Opnieuw liet de koploper de hekkensluiter ecehter terugkomen in het duel en na enkele gemiste kansen was het een kwartier voor tijd via voormalig sc Heerenveen-speler Jizz Hornkamp opnieuw gelijk (3-3). Winteraanwinst en invaller Nick Doodeman bewees net als in FC Volendam echter eindelijk zijn waarde voor SC Cambuur en kopte de Leeuwarders met horten en stoten alsnog dichterbij de KKD-titel, dat bestempeld werd met een goal van Oratmangoen in blessuretijd. Bij twee zeges is de Eredivisie een feit, bij een derde overwinning is ook het kampioenschap zeker. 

FC Volendam – Helmond Sport 5-1
Met 11 punten uit vijf duels was Helmond Sport samen met Jong PSV de verrassende koploper in de vierde periode en ook op bezoek bij FC Volendam werd de goede vorm van de laatste weken voor rust voortgezet door de mannen van Wil Boessen. Arno Van Keilegom schoot na tien minuten namelijk de eerste kans voor de bezoekers meteen tegen de touwen.

Maar de goede vorm werd halverwege verloren door de bezoekers uit Brabant, want na een kwartier in de tweede helft stond de thuisploeg – waar Nordin Bakker de nieuwe keeper was boven Joey Roggeveen – op een 3-1 voorsprong. Door treffers van Denso Kasius, Derry Murkin en Ibrahim El Kadiri heeft FC Volendam het goede gevoel hervonden en haakt Helmond Sport voorlopig weer even af in de vierde periode. Het slotakkoord was via de Italiaanse topschutter Samuele Mulattieri (twee goals) ook nog voor de thuisploeg.

Excelsior – NEC 2-1
Met drie keer puntverlies in de laatste vier duels was de vorm van NEC richting de play-offs de laatste tijd behoorlijk minder en ook in eigen huis tegen Excelsior was het niet groots wat de bezoekers lieten zien. Uit een fraaie individuele actie schoot Javier Vet uit de draai de bezoekers weliswaar nog op voorsprong (zie onder), maar na de pauze kwamen de Rotterdammers via Joël Zwarts terecht op gelijke hoogte. De sterke spits was tien minuten voor het einde nogmaals trefzeker op aangeven van Elías Már Ómarsson, waardoor NEC, dat nog een goal afgekeurd zag worden, maar punten blijft morsen in de subtop van de Eerste Divisie. Dat is allesbehalve een fijne aanloop naar de play-offs, die de ploeg normaliter wel gaat halen. 

Overige uitslagen:
FC Eindhoven – Jong PSV 0-2
Jong Ajax – TOP Oss 0-1

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd