'Barça-selectie verkiest Neymar boven 'excentrieke' Memphis'

10 april 2021 – De spelersgroep van FC Barcelona voelt weinig voor de komst van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Dat meldde althans het Spaanse Mundo Deportivo. De spelers zouden de voorkeur geven aan een weerzien met Neymar, waar spelers als Lionel Messi, Sergio Busquets, Jordi Alba en Marc-André ter Stegen tot 2017 ook mee samen speelden. 

'Barça-selectie verkiest Neymar boven 'excentrieke' Memphis'

Volgens het medium heerst er ondanks de subgroepen in de kleedkamer van de Catalanen unanimiteit over de wens om Neymar terug te halen. Ze zouden hem de voorkeur boven Georginio Wijnaldum en Memphis Depay geven, waarbij over laatstgenoemde wordt gezegd dat ze hem 'te excentriek' vinden. Het optreden van Neymar tegen Bayern München (onder meer twee knappe assists) was een bevestiging van de veronderstelling dat de Braziliaan Barça aan Champions League-succes zou kunnen helpen.

Hoewel de kans nog altijd bestaat dat Neymar bijtekent bij Paris Saint-Germain, heeft hij vooralsnog een contract dat in 2022 afloopt. Buiten een contractverlenging is een zomers vertrek de enige manier waarop PSG - dat 222 miljoen euro voor hem betaalde - nog iets aan hem kan verdienen. Daarbij zou PSG geïnteresseerd zijn in Ousmane Dembélé, die bij een mogelijke transfer de omgekeerde route kan bewandelen. Vooralsnog vormt het salaris van Neymar het grootste struikelblok.

LaLiga

gerelateerd