Van Hooijdonk opgelucht na belangrijke vrije trap: "Ik ben er nog"

10 april 2021 – Sydney van Hooijdonk schoot vrijdagavond namens NAC Breda eindelijk een vrije trap binnen. De zoon van voormalig specialist Pierre van Hooijdonk raakte vorig seizoen al in drie wedstrijden op rij de lat, maar kon nu eindelijk ook juichen na een goede trap. Bovendien gooide hij met de goal de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (3-1) in het slot. 

Van Hooijdonk opgelucht na belangrijke vrije trap: "Ik ben er nog"

"Binnenkant wreef, dat is wel echt mijn trap", reageerde Van Hooijdonk toen ESPN hem zijn doelpunt terug liet zien. "Ik heb eigenlijk maar één traptechniek, maar die is wel heel goed. Als je 'm zo raakt, weet je dat 'ie zit." Na de wedstrijd belde hij al met zijn vader, met wie hij ongetwijfeld vaak op zijn trap heeft geoefend. "Ik bel hem altijd even na een wedstrijd. Hij was blij en vond het mooi."

Een opluchting was het wel dat eindelijk een vrije trap binnen viel, al kwam dat vooral door de mensen om hem heen. "Die weten dat ik in de jeugd zo veel vrije trappen heb gescoord. Dan hik je er nu gewoon tegenaan. Ik heb er na die drie van vorig jaar misschien één of twee genomen. We krijgen ze ook niet heel veel, het is niet dat ik om de twee wedstrijden mag aanleggen. Als ze dan komen, moet ik ze gewoon opeisen en binnenschieten."

Daar kwam bij dat Van Hooijdonk de afgelopen maanden lang niet altijd speelde. Ook daarom was de goal belangrijk voor hem. "Gewoon het gevoel van: ik ben er nog. Dat gevoel heb ik wel gemist. Soms is het gewoon lastig. Tegen Go Ahead heb ik voor het eerst weer gespeeld, maar daarvoor leek het of ik er gewoon niet was. Dat is wel lastig voor een jonge speler, maar daar leer ik mentaal ook weer van."

Of dat gevolgen heeft voor zijn toekomst bij NAC, nu zijn contract afloopt, wilde Van Hooijdonk niet zeggen. Wel liet hij doorschemeren dat er wel iets aan zijn situatie zal moeten veranderen. "Ik wil een plan en vertrouwen. Vertrouwen voelen is het allerbelangrijkst. Natuurlijk kan je geen speeltijd eisen, maar ik vind dat ik als topscorer iets meer erbij mag zijn. De afgelopen weken was ik er wel weer, daar ben ik blij mee."

Zie ook: Van Hooijdonk beslist NAC-duel met fraaie vrije trap

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd