Grim: "Mijn doel is om ooit trainer van Ajax te worden"

10 april 2021 – Voor Fred Grim staat dit weekend een affiche op het programma dat voor hem altijd bijzonder zal blijven. Met zijn RKC Waalwijk treft hij namelijk Ajax, de club waar hij als keeper, jeugdtrainer en keeperstrainer liefst 25 jaar werkte. Tevens de club waar hij ooit hoopt zelf aan het roer te staan, zo vertelde hij aan De Telegraaf.

Grim: "Mijn doel is om ooit trainer van Ajax te worden"

Veel van wat hij nu doet, leerde Grim bij Ajax. Dat begon al toen hij zelf nog actief was als keeper. "Ik wist al heel vroeg dat ik na mijn actieve carrière trainer wilde worden. Ik heb in de periode 1986-1988 al mijn eerste trainersdiploma gehaald. Op de bank bij Ajax zat ik atlijd dicht bij Louis van Gaal en de andere trainers en heb ik meegeluisterd bij de discussies die ze hadden en goed opgelet als Van Gaal aanwijzingen gaf. Zoals ik ook altijd notities maakte van de trainingsvormen, spelsystemen en tactische oplossingen die Van Gaal had. Het is heel leerzaam geweest dat ik Cruijff en Van Gaal van dichtbij heb meegemaakt, twee van de grootste trainers in het Nederlands voetbal."

Hoewel hij momenteel een kleinere club onder zijn hoede heeft, probeert Grim ook daar 'Ajax-elementen' toe te voegen door RKC goed verzorgd voetbal te laten spelen. "Het geeft voldoening als je team het voetbal kan spelen dat je voor ogen hebt. We hebben daar veel complimenten voor gehad. Vorig seizoen bleef het te veel bij complimenten en haalden we er weinig resultaat mee. Dat gaat dit seizoen beter, terwijl we het goede voetbal hebben vastgehouden. Je ziet dat het elftal een jaar verder is in zijn ontwikkeling."

Van zijn ambities maakt Grim geen geheim. "Als trainer heb ik ook een stip op de horizon. Je wil het maximale bereiken, alles eruit halen wat erin zit. Een mooi doel is om ooit trainer van Ajax te worden. Natuurlijk moet je nuchter blijven en weet je niet of dat ooit aan de orde zal komen, maar ik vind dat je best zulke ambities mag hebben", aldus de trainer die zondagmiddag de tegenstander van Ajax is. Om 16:45 uur wordt in Waalwijk afgetrapt. 

Ajax

gerelateerd