Aké maakt zich bij City op voor eerste minuten van 2021

10 april 2021, 12:49   Bijgewerkt: 10 april 2021, 13:03

In de jacht op de landstitel kan Manchester City weer gebruik maken van Nathan Aké. De Nederlander speelde door blessureleed nog geen enkele wedstrijd dit kalenderjaar, maar staat vanmiddag aan de aftrap van het thuisduel tegen Leeds United. Die wedstrijd begint om 13:30 uur.

Aké maakte afgelopen zomer voor 45 miljoen euro de overstap van Bournemouth naar Manchester City, maar kreeg daar nog nauwelijks de gelegenheid om zichzelf te laten zien. De verdediger kampte dit seizoen al met drie verschillende blessures, waardoor hij in de Premier League vooralsnog tot slechts zes wedstrijden kwam. De afgelopen weken zat Aké weer op de bank bij The Citizens en vanmiddag staat hij dus ook voor het eerst weer aan de aftrap.

Samen met John Stones vormt Aké het hart van de defensie van City. Ten opzichte van de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund (2-1 winst) voert trainer Pep Guardiola liefst zeven wijzigingen door. Zo staat Gabriel Jesus weer in de spits, ondersteund door Raheem Sterling en Ferran Torres vannaf de flanken. Oleksandr Zinchenko, Fernandinho en Bernardo Silva vormen het middenveld, wat betekent dat Kevin de Bruyne, Ilkay Gündogan, Phil Foden en Rodri op de bank plaatsnemen. Dat geldt ook voor Kyle Walker, want João Cancelo en Benjamin Mendy zijn de backs. Bij Leeds begint ook Nederlander Pascal Struijk op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen