Titel in zicht voor Cambuur: "We gaan niet meer stoppen"

10 april 2021 – SC Cambuur denderde vrijdagavond vrolijk door richting de Eerste Divisie-titel en de daarbij behorende promotie naar de Eredivisie. In het meest gunstige geval kan het zich volgende week bij winst op Helmond Sport al verzekeren van dat laatste. Henk de Jong kijkt dan ook uit naar wat voor zijn ploeg een heel mooie week kan worden.

Titel in zicht voor Cambuur: "We gaan niet meer stoppen"

Op het kanaal van de club erkende De Jong dat SC Cambuur tegen FC Den Bosch, waar het met 3-5 won, niet de beste wedstrijd speelde. "Ik heb liever deze wedstrijd dan de meeste wedstrijden die gaan om promotie", zei hij echter na afloop. "Vaak zijn dat heel slechte wedstrijden. Nu zaten er ook minder goede dingen bij, maar van beide kanten ook prachtige dingen. Dan heb ik liever dit."

Met de behaalde 79 punten kan Cambuur zich volgende week al verzekeren van promotie, al heeft het dat niet in eigen hand. Zelf moet het winnen van Helmond Sport en nummers drie en vier Almere City en NAC Breda moeten verliezen van respectievelijk Telstar en Roda JC. Als dat niet gebeurt, is het een week later bij winst wél verzekerd van Eredivisievoetbal. Bij drie overwinningen op rij is ook het kampioenschap veilig gesteld.

"Volgende week kan wel eens een unieke week worden", weet De Jong. "We moeten als club ook genieten. Het is jammer dat de mensen er niet bij kunnen zijn, maar we gaan het wel doen voor onze mensen. Voor iedereen die iets met de club te maken heeft. We gaan niet meer stoppen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd