Lang keert na blessure terug voor Belgische topper

10 april 2021 – Noa Lang keert komende zondag terug in de wedstrijdselectie van Club Brugge, dat het opneemt tegen mede-topclub RSC Anderlecht. De 21-jarige buitenspeler raakte twee weken geleden geblesseerd tijdens het jeugd-EK met Jong Oranje, maar de blessure blijkt mee te vallen.

Lang keert na blessure terug voor Belgische topper

Nadat Lang tijdens de ontmoeting met Jong Duitsland botste met Teun Koopmeiners, moest hij geblesseerd van het veld worden gedragen. De tranen op zijn wangen gaven het beeld dat Lang te maken had met een zware blessure, maar zijn kniekwetsuur bleek van korte duur. "Het zal niet iets van maanden zijn, waar we eerst voor vreesden", sprak coach Philippe Clement al geruststellend woorden.

Brugge kan de aanvallende impulsen van Lang goed gebruiken in strijd om de Belgische landstitel, die al bijna beslist lijkt. Lang was dit seizoen al dertien keer trefzeker. Bovendien bereidde hij negen treffers voor, waarmee hij tot de meest waardevolle spelers van de Belgische competitie behoort. Hij hielp daarmee Brugge an 73 punten uit 32 duels.

Lang verruilde afgelopen zomer Ajax voor Club Brugge. De Belgische topclub huurt de buitenspeler met een verplichte optie tot koop. Naar verluidt maakt Lang na dit seizoen voor zes miljoen euro de overstap. Anderlecht-Brugge begint zondag om 18.15 uur in Brussel.

Eredivisie

gerelateerd